Eskadrille 729’s fly i model, skala 1:48

 

I min jagt på et ekstra eksemplar af en Hasegawa-model af AR-117 i målestoksforholdet 1:48, fandt jeg, at de havde den hos Randers Hobby Import. Jeg skyndte mig at bestille et par stykker, men efterfølgende blev jeg ringet op af indehaveren, Peter, der oplyste at han kun havde et enkelt eksemplar. Til gengæld havde han lige fået en dansk F-86’er hjem, om jeg var interesseret i den. Tja, jo, det kunne da godt være, men da han fik kigget efter viste det sig sandelig at være en dansk RF-84’er, og så blev jeg meget interesseret. Efter at have modtaget byggesættene med posten og set på sagerne, kontaktede jeg igen Peter hos Randers Hobby Import, og spurgte om han havde et eksemplar mere, og han havde heldigvis en mere, så den skyndte jeg mig at bestille. Desværre er det nok svært at opdrive disse modeller, men et eller andet sted derude, på en hylde i en eller anden hobbyforretning findes der måske en.

TANMODEL Republic RF-84F Thunderflash.

Byggesættet indeholder decals til KA-E, som den så ud kort efter modtagelsen. KA-E gik tabt ved et totalhaveri i Nordvesttyskland den 17. september 1958, hvor piloten KOR omkom.

Dette er arket med decals, der følger med byggesættet. Jævnfør Hawkeyes-bogen er det som flyene så ud kort efter modtagelsen. Grøn hale med sorte pilformede felter. Stort eskadrille-mærke.

Bemalingsinstruktion fra byggesættet.

Billede fra hæftet med bemalingsinstruktioner til de forskellige versioner. Ved siden af piloten er de i næsen anbragte kameraer opstillet. Byggesættet indeholder de viste kameraer, til trods for at de næppe bliver specielt synlige på den færdige model.

1960-1968

(C-581 stod i mange år ved Hangar 26)

1957-1960

Ønsker man modellen bemalet som flyene så ud i andre tidsperioder er Stoppel Hobby leveringsdygtig i decals:

1964-1971

Hasegawa-model af SAAB RF-35 Draken “Danish Special” - eller “Dynamite 6-1”, som vi kaldte den. Skala 1:48. Sættet indeholder også decals til AR-109 mod “gavebånd”, som den optrådte på julekortet i 1987.

Eskadrillens julekortet 1987 med BRI som julemand og med AR-109 i baggrunden, folieret med “gavebånd”.

RF-84F
THUNDERFLASH
RF-35
DRAKEN